Buurt neemt initiatief voor speelplek in Nijverdal
Een vertegenwoordiging uit de buurt heeft een eerste opzet van de inrichting van de twee speeltuinen van Erik Teunis besproken. Hij had een aantal schetsen gemaakt van de mogelijkheden. Op een bijeenkomst voor alle Heemtuinbewoners, volwassenen én kinderen, werden deze plannen besproken. Kinderen konden tijdens deze bijeenkomst vertellen welke speelelementen ze graag terug zouden zien in hun speeltuin. Tijdens de bijeenkomst was de gemeente aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.
Natuurlijke materialen
De gesprekken gingen onder meer over de mogelijkheden voor ondergronden en het toevoegen van bijvoorbeeld een glijbaan. Een stemming heeft uiteindelijk de doorslag gegeven in de keuze voor de speeltoestellen. De ondergrond is in overleg met de gemeente gekozen. Wat betreft de materiaalkeuze was de buurt het snel eens met het voorstel van de gemeente. Ook vanwege de duurzame doelstelling die de gemeente Hellendoorn aan de inrichting van de Heemtuin heeft verbonden, werd gekozen voor veel natuurlijke materialen.
Heg om de speeltuin
In eerste instantie was de speeltuin voorzien van een grasondergrond, maar na plaatsing van de speeltoestellen bleek de kwaliteit van de ondergrond dermate slecht en onregelmatig te zijn dat de gemeente werd verzocht hier verbetering in aan te brengen. De kinderen liepen namelijk verwondingen/blessures op. Gemeente is met het voorstel gekomen voor een Dekowood valondergrond. Verder is afgesproken om een deels een heg te plaatsen om de speeltuin, omdat deze enigszins verloren in het landschap stond.
Reactie buurtbewoner
Een buurtbewoner uit de Heemtuin reageert: "In eerste instantie was de speeltuin voorzien van een gras ondergrond, maar na plaatsing van de speeltoestellen bleek de kwaliteit van de ondergrond dermate slecht en onregelmatig dat we de gemeente hebben verzocht hier verbetering in aan te brengen. De kinderen liepen namelijk verwondingen en blessures op. Persoonlijk vind ik de Dekowood valondergrond een mooie verbetering. De kleur geeft een warme uitstraling en de speeltuin aan de Lisdodde is daardoor veel meer een eye-catcher geworden dan voorheen. De combinatie met de speeltoestellen en de valondergrond passen goed bij elkaar. Wij als buurt hebben de afstemming met de gemeente over de inrichting van de speeltuin als zeer positief ervaren."

Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
De speelzijdige stad: hoe we onze steden speelser en beweegvriendelijker maken
6 mrt om 09:26 uurIn een tijd waarin kinderen minder buitenspelen en steden steeds drukker worden, is het belangrijker dan ooit…
Slimme aanpassingen voor een actieve leefomgeving
3 apr om 09:32 uurHet slim benutten van de leefomgeving kan bewoners stimuleren om meer te bewegen. Dit artikel verkent hoe we…
Innovatief plein stimuleert beweging en verbinding in de wijk
27 mrt om 09:10 uurEen recent ontwikkeld plein in het Driehoekspark in Rotterdam heeft een wijk nieuw leven ingeblazen door…
Apeldoorn, Utrecht en Breda genomineerd voor Jantje Beton Prijs
13 mrt om 08:17 uurDrie gemeenten maken kans op de titel ‘meest speelvriendelijke gemeente van Nederland’. Apeldoorn, Utrecht en…
Betere samenwerking voor efficiënter gebruik van sportaccommodaties
12 mrt om 08:01 uurSportpark- en verenigingsmanagers werken steeds vaker samen om sportaccommodaties…
Cursus Bewegen in de Openbare Ruimte 2025
3 mrt om 12:19 uurBen jij buurtsportcoach of als professional (bijv. beleidsambtenaar) werkzaam in de wijk en wil jij een…
Naar een beweegvriendelijke leefomgeving: verbind ruimtelijk en sociaal domein
3 mrt om 08:41 uurOnze leefomgeving heeft grote invloed op onze gezondheid. Het realiseren van een beweegvriendelijke…
Een leefomgeving die uitnodigt tot bewegen begint bij goed beleid
26 feb om 09:26 uurBewegen is essentieel voor een gezonde samenleving, maar gebeurt nog te weinig. Ruimtelijke inrichting speelt…
Reactie toevoegen