Natuurproject ‘Het Darren Diner’
I nteractieve verhalen en tijdelijke speelinrichtingen
Het Danner Diner van Groen Gras omvat een spannend, interactief verhaal aan de hand waarvan kinderen iets leren over natuurlijke voeding. Het verhaal wordt uitgebeeld met digitale media, acteurs en buitenspeelinrichtingen. De speelterreinen van Groen Gras hebben een tijdelijk en informeel karakter. Die tijdelijkheid kan van enkele dagen tot enkele maanden of langer bestrijken.
Het verhaal: Het Darren Diner
De Darren uit het eerste project van Groen Gras ‘Dar’ beleven een nieuw avontuur. Een van deze insectachtige wezens, Kwintens, is jaren terug naar de bewoonde wereld gegaan. Op een goede dag is hij zijn familie gaan missen. Maar die accepteren hem niet meer als ze hem terug zien. Ze schrikken van de eetgewoontes die hij zich heeft eigen gemaakt. De Darren trekken zich terug, ieder op zijn eigen plekje in het bos. De kinderen helpen hen weer samen te komen. Het Darren Diner is een vervolg op het succesvolle project ‘Dar’ (2009-2010).
Projectverloop
De kinderen krijgen op school te zien en te horen (via een digibord) dat er iets mis is in het Land van Dar. De docenten of begeleiders gaan enkele dagen later met de kinderen naar de plek waar de Darren wonen. Kwintens wacht de kinderen op aan de rand van het bos. In kleine groepjes gaan zij zelfstandig de natuur in. Onderweg zoeken zij voedsel dat de Darren weer dichter bij elkaar moet brengen. Uit waardering voor de ingrediënten die de kinderen hebben verzameld maken zij een feestmaaltijd. Samen met de kinderen vieren zij hun hereniging.
Praktische informatie
De Darren worden gespeeld door theaterdocenten, zij zijn de begeleiders van de kinderen tijdens de ontdekkingstocht. Docenten en vaste begeleiders kunnen de kinderen van enige afstand met de Darren zien spelen. Er kunnen 50 leerlingen per keer deelnemen. De ontdekkingstocht duurt ongeveer vijf kwartier (afhankelijk van het aantal kinderen).

Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Apeldoorn, Utrecht en Breda genomineerd voor Jantje Beton Prijs
13 mrt om 08:17 uurDrie gemeenten maken kans op de titel ‘meest speelvriendelijke gemeente van Nederland’. Apeldoorn, Utrecht en…
Naar een beweegvriendelijke leefomgeving: verbind ruimtelijk en sociaal domein
3 mrt om 08:41 uurOnze leefomgeving heeft grote invloed op onze gezondheid. Het realiseren van een beweegvriendelijke…
Jongerenwerk scoort met sport en bewegen
25 feb om 10:32 uurJongerenwerk gebruikt sport en bewegen als middel om jongeren te bereiken en te ondersteunen in hun…
Haarlem investeert in sport en beweging voor iedereen
18 feb om 08:33 uurDe gemeente Haarlem zet zich in voor het bevorderen van sport, beweging en sociale interactie door de aanleg…
MOVE24, hét event voor de beweegvriendelijke leefomgeving, kondigt tweede editie aan
10 feb om 11:00 uurNoteer donderdag 9 oktober 2025 in je agenda, want dan vindt de tweede editie van MOVE24 plaats: hét event voor…
Hoe effectief zijn groene schoolpleinen?
24 jan om 16:25 uurBasisschoolkinderen spelen dagelijks buiten op het schoolplein. Dit benadrukt het belang van een doordachte…
Bewegen in de openbare ruimte krijgt eigen leerlijn
22 jan om 10:23 uurDe openbare ruimte is veel meer dan alleen een plek om te wonen, te werken of te ontspannen. Het is een…
Gemeente Zwolle introduceert subsidieregeling voor schadeherstel op open sportparken
14 jan om 08:47 uurSinds 1 januari 2025 kunnen sportverenigingen in Zwolle gebruikmaken van de subsidieregeling ‘Schade open…
Reactie toevoegen