Studenten Technasium ontwerpen Speelbuis

Leerlingen Technasium ontwerpen Speelbuis
Havisten van het Technasium op het Dongemond College hebben voor opdrachtgever basisschool de Vonder in Raamsdonkveer de Speelbuis ontworpen. Boer Speeltoestellen heeft de leerlingen begeleid bij het ontwerp en heeft het toestel gerealiseerd en opgenomen in haar Pioneerlijn.
Multifunctioneel toestel
Vanaf het eerste moment dat de basisschoolleerlingen van De Vonder in Raamsdonksveer hun nieuwe speeltoestel in gebruik namen, was duidelijk dat de Speelbuis een multifunctioneel toestel is. Havisten van het Technasium op het Dongemond College ontworpen de Speelbuis onder begeleiding van Boer Speeltoestellen. Het Technasium is een vorm van opleiden waarin ontwerp en toepassing van techniek centraal staat.
Speelbuis
Directeur van De Vonder, dhr. Joop van de Sande, gaf de technasiumleerlingen van het Dongemond college de opdracht een nieuw speeltoestel te ontwerpen. De speelbuis bestaat uit een lange RVS buis waaraan verschillende speelaanleidingen haaks kunnen worden bevestigd met een kliksysteem. Het ontwerp is volgens Van de Sande een resultaat van jonge breinen 'die nog ruim kunnen denken en niet vastzitten in bepaalde denkpatronen'.
Eisen ontwerp
Het te realiseren ontwerp moest voldoen aan harde eisen. Het budget voor realisatie en plaatsing van het speelobject is 4.500 euro. \"Aantrekkelijkheid voor onze kinderen is belangrijk\", vertelt Van de Sande, \"maar veiligheid staat voorop.\" Alleen het ontwerp komt van de leerlingen, de productie van het unieke toestel was in handen van de professionele speeltoestelfabrikant Boer.
Professionele ondersteuning
Het Technasium van het Dongemond college heeft contact gezocht met Boer Speeltoestellen uit Nieuwendijk voor professionele ondersteuning. Van de industrieel ontwerpers van de speeltoestellenleverancier kregen de leerlingen tips voor de aanpak bij het project. Het beste ontwerp werd door Boer gemaakt en geplaatst.
Productspecificaties
De basismaterialen van de speelbuis zijn roestvaststaal, trespa plaatmateriaal (dikte 16 mm dik) en hoogwaardige kunststoffen. De bevestigingen van de speelaanleidingen aan de buis gebeurt met speciale roestvrijstalen bevestigingsystemen die worden afgedekt met kunststof spuit-gietbollen, typerend voor de Pionierlijn waarin Boer het unieke toestel heeft opgenomen. Fundatie gebeurt met roestvaststalen voetplaten.

Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
De speelzijdige stad: hoe we onze steden speelser en beweegvriendelijker maken
6 mrt om 09:26 uurIn een tijd waarin kinderen minder buitenspelen en steden steeds drukker worden, is het belangrijker dan ooit…
Slimme aanpassingen voor een actieve leefomgeving
3 apr om 09:32 uurHet slim benutten van de leefomgeving kan bewoners stimuleren om meer te bewegen. Dit artikel verkent hoe we…
Innovatief plein stimuleert beweging en verbinding in de wijk
27 mrt om 09:10 uurEen recent ontwikkeld plein in het Driehoekspark in Rotterdam heeft een wijk nieuw leven ingeblazen door…
Apeldoorn, Utrecht en Breda genomineerd voor Jantje Beton Prijs
13 mrt om 08:17 uurDrie gemeenten maken kans op de titel ‘meest speelvriendelijke gemeente van Nederland’. Apeldoorn, Utrecht en…
Een leefomgeving die uitnodigt tot bewegen begint bij goed beleid
26 feb om 09:26 uurBewegen is essentieel voor een gezonde samenleving, maar gebeurt nog te weinig. Ruimtelijke inrichting speelt…
SchoolpleinenCheck biedt kansen voor gemeenten
28 jan om 08:49 uurGrijze, versteende schoolpleinen transformeren naar groene, speelse omgevingen: dat is de ambitie van IVN…
Hoe effectief zijn groene schoolpleinen?
24 jan om 16:25 uurBasisschoolkinderen spelen dagelijks buiten op het schoolplein. Dit benadrukt het belang van een doordachte…
Den Haag maakt bewegen makkelijker met nieuwe inrichting openbare ruimte
23 jan om 10:53 uurDe openbare ruimte in Den Haag wordt beweegvriendelijker. Nieuwe richtlijnen moeten…
Reactie toevoegen