Uitdagende oversteek over waterbuffer in Brunssum
Ooit wel eens op blote voeten een parcours vol uitdagingen afgelegd? Het Blotevoetenpark in Brunssumhad de wens om een waterbuffer onderdeel te maken van de belevingsroute.De nieuwe waterbuffer, die door de aanleg van de nieuwe rondweg nabij Brunssum verplaatst is, bood kansen om een spannend element aan het parcours toe te voegen. Tweenieuwe hindernisbanen over het water zijn onderdeel geworden van het totale parcours van 4km over diverse ondergronden en met verschillende uitdagingen. BOERplay verzorgde hiervoor een compleet op maat gemaakt traject, waarbij de focus lag op uitdaging en diversiteit en het (proberen te) voorkomen van natte voeten.
Wandelbeleving voor jong en oud
Bij het Blotevoetenpark staan beleving en avontuur centraal. Door op blote voeten het parcours af te leggen, ben je dichtbij de natuur en leer je de natuur op een spannende en natuurlijke manier kennen. De dresscode is blote voeten dus de schoenen en sokken moeten echt uit.Zo beleef je de natuur tot in je tenen.Van waterbuffer naar waterparcours
De aanleg van de nieuwe rondweg bij Brunssum zorgde ervoor dat ook het waterbeheer in de omgeving moest worden herzien. Zo werd onder andere de oude waterbuffer voor regenwater verlegd. De nieuwe waterbuffer bood hierdoor kansen om een spannend element aan het bestaande parcours toe te voegen.
Natuurlijk en uitdagend
Het parcours is afwisselend opgebouwd met palen, plateaus en balanceerbalken. De keuzeviel op FSC® gecertificeerd Robinia-hout in combinatie met stevige vandalismebestendige touwen. Om extra spanning en uitdaging aan te brengen wijkthetontwerp soms af van het gebruikelijke: zo ontbreekt af en toe een ‘stap’, waardoor je voortdurendgoed moet opletten. Ook wisselt het niveau continu: van makkelijk naar een wat moeilijker niveau en andersom. Kortom: een uitdagend parcours voor jong en oud.
Samenwerking en participatie
Het Blotevoetenpark en de provincie Limburgtrokken in dit plan samen op met de gemeente Brunssum en de uitvoerende partijen, waardoor een breed draagvlak is ontstaan en het project tot een goed resultaatkon worden geleid. Een project waar waterbeheer en recreatie elkaar hebben gevonden.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Onderzoek brengt bevindingen over speelvriendelijke steden in kaart
21 okt om 10:10 uurOp 16 oktober jl. hebben onderzoekers van De Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam hun…
'Doe niets, de kinderen kunnen het zelf': avontuurlijk spelen in Utrecht
30 mei om 09:59 uur“Doe niets, de kinderen kunnen het zelf.” Dat is de eerste en uitdagende tip aan speeltuinmedewerkers die…
Hoe AI de veiligheid van kinderen in speeltuinen kan bevorderen
7 mei om 08:59 uurKinderen kunnen veilig spelen in speeltuinen dankzij goed onderhouden speelobjecten. Om te kijken na hoeveel…
De week van de rechtvaardige straat: de straat is voor iedereen
10 apr om 09:48 uurJantje Beton slaat alarm
3 apr om 13:08 uurJantje Beton is op 3 april jl. de campagne Het Buitenspeelalarm gestart. Ze wil hiermee een krachtig signaal…
Buitenspelen met 'oude troep' pedagogisch verantwoord
26 mrt om 09:06 uurEen rommelspeeltuin: een speeltuin waar niet alleen speeltoestellen staan, maar ook 'oude troep' zoals tonnen…
Reactie toevoegen