Wie wint de Rotterdamse Kinderrechtenaward?
De award wordt uitgereikt aan een Rotterdammer en een Rotterdamse organisatie die iets goeds doen voor Rotterdamse kinderen. Er zijn in beide categorieën drie kandidaten genomineerd.
De winnaars van de award ontvangen een speldje, een certificaat en een geldbedrag. Met dit geldbedrag kunnen zij mooie projecten voor kinderen realiseren. Hierbij kan worden gedacht aan een project om online pesten tegen te gaan of buurtbewoners die kinderen een veilige plek bieden.
De Rotterdamse Kinderrechtenaward wordt georganiseerd in het kader van de Week tegen Kindermishandeling. Jaarlijks worden in Nederland 119.000 kinderen mishandeld. Dat betekent dat in iedere schoolklas gemiddeld één kind te maken heeft met mishandeling. Gezien alle aanwezige risicofactoren in Rotterdam, zijn het er daar zelfs twee per klas. Het betreft niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke mishandeling.
Het thema van deze editie van de Week tegen Kindermishandeling is: 'Hoe gaat het met jou?' Het doel van dit thema is kinderen bewust te maken dat ze geholpen kunnen worden als ze aan iemand hun verhaal vertellen.
Nominaties
Voorafgaand aan de uitreiking zijn door de jury per categorie drie kandidaten genomineerd. Op 20 november wordt door deze kandidaten gepitcht. In deze pitch laten de kandidaten horen waarom zij winnaar moeten worden van de prijs.
Meer informatie over de prijs is de vinden op de website.

Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Apeldoorn, Utrecht en Breda genomineerd voor Jantje Beton Prijs
13 mrt om 08:17 uurDrie gemeenten maken kans op de titel ‘meest speelvriendelijke gemeente van Nederland’. Apeldoorn, Utrecht en…
Betere samenwerking voor efficiënter gebruik van sportaccommodaties
12 mrt om 08:01 uurSportpark- en verenigingsmanagers werken steeds vaker samen om sportaccommodaties…
Cursus Bewegen in de Openbare Ruimte 2025
3 mrt om 12:19 uurBen jij buurtsportcoach of als professional (bijv. beleidsambtenaar) werkzaam in de wijk en wil jij een…
Een leefomgeving die uitnodigt tot bewegen begint bij goed beleid
26 feb om 09:26 uurBewegen is essentieel voor een gezonde samenleving, maar gebeurt nog te weinig. Ruimtelijke inrichting speelt…
Bewegen in de openbare ruimte krijgt eigen leerlijn
22 jan om 10:23 uurDe openbare ruimte is veel meer dan alleen een plek om te wonen, te werken of te ontspannen. Het is een…
Jongeren willen meer beweegvriendelijke wijken
16 jan om 10:44 uurIn een manifest roepen 44 jongerenorganisaties het kabinet op om meer ruimte te maken voor sport en bewegen.…
Van betonnen jungles en stedelijke labyrinten naar speelwaardige buitenruimten
16 dec 2024Wat zijn de voorwaarden van kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar die bijdragen aan de creatie van een…
Mulier Instituut: 'Bredere kijk op beweegarmoede nodig'
15 nov 2024De ambitie van de Nederlandse overheid dat in 2040 75 procent van de Nederlanders de beweegrichtlijnen haalt is…
Reactie toevoegen